Nieuws

Welkom bij de Asociación Iberoamericana de Eindhoven

Onze vereniging verzorgt Spaanse lessen en ontplooit allerlei activiteiten met het doel de Spaanse taal en cultuur te verspreiden. 

Wij heten alle nieuwe leden, met name degenen die zich voor het eerst hebben opgegeven voor een taalcursus èn degenen die voor de eerste keer met ons mee op reis gaan, van harte welkom. Wij hopen dat u zich spoedig bij onze vereniging thuis zult voelen. Uiteraard wensen wij al onze leden een heel prettig seizoen 2017/2018 toe en wij hopen u te mogen begroeten bij een van onze bijeenkomsten. (Het bestuur van de AIE)

In de week van 11 september beginnen onze cursussen Spaans op de niveaus A1 tot B2 (Scholengemeenschap Augustinianum). Een week later beginnen ook de twee cursussen Mantenimiento op maandagmorgen (in wijkcentrum de Dommel) en woensdagavond (Steunpunt de Jaguar). U kunt zich hiervoor nog aanmelden middels het invullen van het Aanmeldingsformulier.

Ons bereikte het bericht dat een Vlaams lid van onze vereniging, Siegrun Maeyaert die op vakantie in Columbia deelnam aan een benefietloop een ernstig verkeersongeluk heeft gehad. Zowel de kranten in België als in Colombia hebben hiervan bericht. Inmiddels heeft Siegrun het ziekenhuis verlaten. Wij wensen haar het allerbeste toe.

barbaraOp vrijdag 29 september 2017 geeft Barbara Ortiz een lezing over de stand van zaken met betrekking tot de emancipatie van de vrouw met name in Mexico. Hotel Best Western, aanvang 20:15 uur. De voertaal deze avond is het Spaans. Barbara Ortiz was buitenpromovenda bij de faculteit Archeologie van de Universiteit van Leiden. Gedurende haar onderzoek was ze werkzaam bij het Centrum voor Mexicaanse Studies van de Universiteit Antwerpen. Op 23 februari 2016 promoveerde zij op dit onderwerp. Nu werkt ze bij het Belgisch Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen

En wilt u nu al de data weten van onze filmavonden? Kijk in onze Agenda op deze pagina en u ziet alle filmavonden en de films die wij gaan vertonen! Op 25 oktober bijvoorbeeld vertonen wij de Spaanse film Una pistola en cada mano. Maar voordat wij dat doen houden wij eerst de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Aanvang 19.00 uur in Steunpunt de Jaguar. Alle leden zijn van harte welkom.

ItzelMet bijzonder veel plezier kondigen wij aan dat ons Concierto Navideño dat op 15 december plaatsvindt evenals vorig jaar wordt verzocht door Itzel Medecigo. Er waren zoveel verzoeken om haar en haar begeleider Maxim na het succes van vorig jaar nóg een keer te vragen dat we erg blij zijn dat zij ook dit jaar weer voor ons op willen treden. Klik eens op Santa Noche dat zij vorig jaar ten gehore heeft gebracht, en wij weten zeker dat u dit niet wilt missen!

Onze traditionele architectuurreizen in het najaar vertrekken op 24 september en op 8 oktober 2017 naar Asturias. Beide reizen zijn met 24 personen volgeboekt. Als u zich nu nog opgeeft dan komt u op een wachtijst te staan.

De volgende Tertulia Literaria vindt plaats op donderdag 5 oktober 2017 om 20.00 uur zoals gewoonlijk in de bar van Hotel Best Western. Het boek El desorden de tu nombre van de Spaanse auteur Juan José Millas wordt dan onder leiding van Natalia besproken. Mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met Eventos.

Meld u aan bij Vive Barcelona als u interesse hebt in het volgen van een week cursus gegeven in Spanje door Elena! Ook geeft Elena privéconversatielessen.

Wist u dat u zelf geen Facebook hoeft te hebben om de Facebookpagina van de AIE te kunnen zien? Klik maar eens op

Indien u zich aangetrokken voelt tot de Spaanse taal en cultuur, aarzel dan niet om lid te worden. Wij hopen u spoedig te mogen begroeten bij één van onze activiteiten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share

Agenda

Aanmelden Spaanse les
Ga naar ons Gastenboek of Filmoteca

2017    
11-09   Start Taalcursussen A1 - B2
24-09   Architectuurreis1: Asturias
29-09   Lezing: ¿Grietas en el techo de cristal?
05-10   Tertulia: El desorden de tu nombre
08-10   Architectuurreis2: Asturias
17-10   Lezing: La nueva canción
25-10   Algemene ledenvergadering
25-10   Filmavond: Una pistola en cada mano
16-11   Lezing: Cádiz
29-11   Filmavond: La lengua de las mariposas
07-12   Tertulia: Las venas abiertas de América Latina
15-12   Kerstconcert: Itzel Medecigo
     
2018    
10-01   Nieuwjaarsreceptie en film: El ciudadano ilustre
23-01   Lezing: Chachapoyas, los guerreros de las Nubes
07-02   Film: Que Diós nos perdone
08-02   Tertulia: Los parentescos
21-02   Lezing: La sucesión de los Habsburgos
21-03   Film: Mujeres al borde de un ataque de nervios
27-03   Lezing: Jan Timmerman
05-04   Tertulia: Corazón tan blanco
13-04   Taller: Botanitas y bebidas refrescantes
18-04   Film: La historia oficial
23-05   Cata de vinos
07-06   Tertulia: La pasión según Carmela

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren