Architectuurreizen

Taller gastronómico

TallerGastronómicoOp 20 februari 2020 is de eerste Taller gastronómico van de AIE opgericht. Acht deelnemers met zeer uiteenlopende kookervaringen komen een keer per maand bij elkaar bij iemand thuis om te genieten van elkaars kookkunsten. Vier stelletjes waarvan de samenstelling telkens verandert, maken om beurten een tapa voor bij de borrel vooraf, een voorgerecht en een nagerecht. Het stelletje waarvan de gastheer of – vrouw deel uitmaakt maakt het hoofdgerecht. Iedere keer wordt een ander thema gekozen.

Voor de eerste bijeenkomst op 28 maart 2020 is het thema: Galicië. Uiteraard wordt nauwkeurig verslag gedaan van de ervaringen en zullen de recepten met de leden van de AIE gedeeld worden.

Als u belangstelling hebt voor de oprichting van een tweede Taller, meld u dan aan bij Actividades.

Platero y yo & Granados

Samen met Air Classica organiseert de Asociación Iberoamericana Eindhoven een klassiek gitaarconcert waarin de Spaanse gitarist José Manuel Dapena voor ons zal optreden.

José Manuel Dapena – Gitaar
Nelly van de Kruijs – Verteller
Platero y yo & Granados

Dinsdag, 12 mei 2020 – 20u
Sint Jorisgilde Stratum
Boutenslaan 159-A
5644 TV Eindhoven
Netherlands

De toegang voor leden van de AIE is gratis. Aanmelden is niet nodig. Niet leden zijn van harte welkom en betalen 12,50 euro. Kaarten te bestellen via Eventbride.

JoséManuelDapenaCritici in de VS hebben José Manuel Dapena gekwalificeerd als: "... een getalenteerde gitarist en een artistiek voorstander van de Spaanse cultuur ..., een geweldige Spaanse meester van de gitaar ... een speler met ontroerende muzikaliteit ..., zonder twijfel dit Carnegie Hall-debuut was een succes.

"José Manuel maakte zijn debuut in Carnegie Hall in februari 2008 en trad meer recentelijk op tijdens gitaarfestivals in Columbia, Miami, Kiev, Madeira, Mexico, Sao Paulo, Bangkok, Kirov, Túnez, New Delhi, Moskou en Shanghai.

Onlangs nam hij twee CD's op: "Rincón mágico: Complete werken van Turina" en "Al pie de una guitarra: gitaarmuziek geïnspireerd op poëzie van Miguel Hernández".

Sinds hij voor het eerst klassieke gitaar begon te studeren, volgde hij lessen in Spanje bij David Russell, die een grote invloed had op zijn conceptie van het instrument en schreef: "Hij is een uitstekende speler met een sterke warme toon, behendige techniek en is in staat om magie te brengen in muzikale woorden."

Agenda

Aanmelden Spaanse les
Ga naar ons Gastenboek of Filmoteca

2020    
25-05   Spaans: B2 Conversatie
11-06   Spaans: Zomercursus
27-08   Tertulia: La hija de la española
03-09   Taalcursus: Introductieavond
14-09   Taalcursus: aanvang lessen
23-09   Conferencia:
15-10   Tertulia:
     
2021    
20-10   Architectuurreis 1: Extremadura
27-10   Architectuurreis 2: Extremadura