Agenda

Extremadura, het onbekende Spanje

Wegens ziekte van de spreker kon deze lezing op 1 december 2020 niet doorgaan. De lezing zal nu op 2 maart worden gegeven door Suzanne Roelofs. In principe vindt de lezing plaats in het Sint Jorisgildehuis maar als de dan geldende Coronamaatregelen dat vereisen zullen we de lezing verplaatsen naar het Augustinianum. Ook is het mogelijk dat het aantal bezoekers gebonden is aan een limiet.

Dinsdag 2 maart 2021. Aanvang: 20.00 uur. De lezing is in het Nederlands. Op deze avond is ons Coronaprotocol van toepassing. Dit betekent dat u zich vooraf dient aan te melden bij Actividades. Ook zal het mogelijk zijn deze lezing per Zoom te volgen. Geef dit aan bij uw aanmelding.

ExtremaduraSuzanneNatuurlijk kom je er geen musea tegen als het Prado of het Guggenheim, geen spraakmakende gebouwen als de Sagrada Familia of de kathedraal van Compostela. Wat je wel tegenkomt zijn stokoude steden en monumenten uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de gotiek, mudejar-architectuur, de renaissance, de barok en hier en daar ook modernere kunstvormen. Niet dat deze allemaal (sommige wel) op de Unesco-lijst prijken, maar die juist door hun 'eerlijke eenvoud' en hun afgelegen vindplaats veel respect afdwingen. Verder een aantal figuren die plots in de 16e eeuw wereldberoemde extremeños worden, een bijzondere eigen keuken met, neem dat van mij aan, de beste olijfolie en jamón van Spanje, heerlijke kazen, migas en verrassende wijnen.

Dit is slechts een kleine indruk van wat u deze avond te horen krijgt. Hopelijk wordt u meegenomen in het enthousiasme van deze geboren verteller. En wellicht neemt u zich voor om (weer) met de AIE op reis te gaan in 2021!

 

Share