Agenda

ElCaprichoOp 6 achtereenvolgende maandagavonden in 2021 vanaf 4 januari tot en met 8 februari zal Suzanne Roelofs een cursus geven onder de titel 'Architectuur in Spanje'. Zij zal in deze cursus vele van de prachtige momenten behandelen die wij op de architectuurreizen van de AIE hebben gezien. Voor degenen die eerder al eens zijn meegeweest zal het een aaneenschakeling zijn van dierbare herinneringen.

Deze cyclus van lezingen vindt uitsluitend plaats per Zoom. Ruim voor aanvang van de cursus ontvangt u een uitnodiging om mee te doen aan deze Zoom meeting. Als u inlogt komt u in de 'wachtkamer'. Ongeveer 10 minuten vóór aanvang laat Suzanne u binnen. Bij de cursus hoort een syllabus die kan worden gedownload.

Deelname staat uitdrukkelijk ook open voor niet-leden van de AIE. Die betalen € 5 per avond, te voldoen op  NL26 INGB 0001090996 ten name van Asociación Iberoamericana Eindhoven onder vermelding van het deel van uw emailadres dat vóór @ staat. Voor leden van de AIE is de cursus gratis. De cursus begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur met een pauze halverwege van een kwartier.

Aanmelden kan uitsluitend door gebruik te maken van het  Aanmeldingsformulier.Op dit formulier kunt u aangeven of u er iedere avond (alle 6) bij wilt zijn of dat u alleen op bepaalde avonden meedoet. . 

Het programma:

Deel 1: tot 1500 Romeins, Vizigotisch, (pre) romaans, moors, mozarabisch en mudéjar
Deel 2: 1200 - 1900
Gotiek, Plateresque, Herreriaans, Barok
Deel 3: 1900 - 1920
met onder andere het modernisme van Gaudi en Domènecq i Montener
Deel 4: 1920 - 1980 art deco en monumentale projecten onder het Franco regime
Deel 5: 1980 - 2000 de eerste brug van Calatrava en spraakmakende projecten in Bilbao, Madrid  en Barcelona
Deel 6: 2000 - heden: hypermoderne conferentiecentra, stadswijken en spectaculaire torens

Downloaden van een uitgebreide folder kan door hier te klikken.

Suzanne leidt de cursus bij u in met de volgende video.

SuzanneLeonDrs. Suzanne Roelofs is architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus en geeft lezingen, wandelingen en arrangementen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Daarnaast is ze ANVR-gecertificeerd reisleider en organiseert en begeleidt architectuurreizen, waaronder al bijna 15 keer die van de AIE. Dit alles doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf, sinds 2013 Building Stories geheten. 

Share