Archief

Lezing: Dick Schreinders

Wij vragen uw aandacht voor een bijzondere lezing van Dick Schreinders op donderdag 13 september 2013 om 20.15 uur in hotel Mercure. Het is een bijzondere lezing omdat Dick middels het ten gehore brengen van een aantal liederen op muzikale wijze het verhaal vertelt van zijn tienerjaren in het Spanje van de jaren tachtig.

Dick Schreinders werd geboren in 1970 te Beekbergen. Op zijn dertiende verhuisde hij naar Benimeli, een dorpje in de bergen, 15 km van Denia (een visserstadje in de provincie Alicante)dick schreinders

Vanaf zijn tiende jaar speelt hij gitaar en kreeg les van Mathijs Souhoka. Eenmaal in Spanje viel zijn gitaarspel op bij Spaanse muzikanten en werd hij voorgesteld aan Vicente Ballester, toendertijd docent aan het concervatorium Tenor Cortis in Denia. Bij hem vervolgde hij zijn muzikale opleiding en werd hij bevangen door de Spaans klassiek gitaarmuziek en zang.

Het programma voor deze muzikale lezing bestaat uit instrumentale eigen composities en enkele van Villa-Lobos, Sor, Tárrega. Sommige teksten zijn gedichten van Lorca en andere zijn door hemzelf gemaakt. Dick vertelt met zijn composities het verhaal van zijn tienerjaren en de ontmoettingen met bijzondere mensen in Denia.

Omdat het de eerste lezing van het nieuwe seizoen is, zal u door het bestuur van de Asociación een drankje worden aangeboden.

Een video van het optreden van Dirk Schreinders vindt u hier: Dick Schreinders.

Bewaren

Bewaren

Share

Agenda

Aanmelden Spaanse les
Ga naar ons Gastenboek of Filmoteca

2020    
05-03   Lezing: Los camélidos sudamericanos
16-03   Cursus: Intensivo
18-03   Film: Toc toc
26-03   Tertulia: Marina
28-03   Taller: Galicia
07-04   Lezing: Revolutie in crisis
15-04   Film: Roma
12-05   Concert: José Manuel Dapena
14-05   Tertulia: La higuera
     
27-08   Tertulia: La hija de la española
15-10   Tertulia: