Archief

Evento: Cata de Vinos

CataVinoOp woensdagavond 23 mei organiseren wij een geweldige slotavond van het seizoen 2017/2018.Wij nodigen al onze leden uit om te komen genieten van een Cata de Vino of op zijn Nederlands: een wijnproeverij. Wij hebben voor die avond Nicole Lammertink uitgenodigd die ons niet alleen zal laten genieten van een paar heerlijke door haarzelf geïmporteerde wijnen maar ook van haar uitleg hierover waaruit haar grote liefde voor Spanje blijkt. Aanvang 20.15 uur in Steunpunt de Jaguar.

En la cata de vinos (o degustación de vinos) no sólo se utiliza el paladar para degustar, sino el olfato y la vista. El lugar ideal para hacer la cata debe ser bien iluminado, aireado, silencioso, carente de olores y a temperatura media. Las copas a usar por los catadores deben ser transparentes e incoloras, para apreciar su color y brillo. En la cata, los catadores prueban con atención distintos tipos de vinos para apreciar sus cualidades, de veces escriben sus impresiones y asignan puntaje. .

NicoleLammertinkIk ben Nicole Lammertink, heb een grote passie voor Spanje en ben daarop gebaseerd mijn bedrijf Quiubo gestart; Quiubo, afgeleid van "qué hubo ?! " ....en ik importeer "bijzondere Spaanse wijnen". Ik ga op zoek naar mooie wijnen , importeer ze zelf en distribueer ze aan de betere restaurants in Nederland Daarnaast geef ik wijnproeverijen aan liefhebbers en hoop op deze manier veel meer mensen het andere Spanje te laten ontdekken.

Er is in Spanje immers veel meer dan zon en strand..., er is meer wijn dan alleen de wijnen van de grote commerciele bedrijven uit Rioja en Ribera del Duero...Spanje moet je beleven tùssen en mèt de Spanjaarden! Een Quiubo wijnproeverij is niet enkel wijn proeven, het is met name ook het verhaal àchter de wijn, de familie, de wijngaard, de traditie, de streek, de historie, de cultuur .... daardoor en door de foto's van de bezoeken aan de diverse bodega's komt een wijn pas echt tot leven. De wijnen die ik importeer komen uit zo'n beetje alle streken van Spanje , van Asturias en Cantabria in het Noorden tot Condade de Huelva en Ronda in het Zuiden, ook uit Rioja en Ribera del Duero - bekende gebieden maar dan tòch weer nèt iets andere wijnen - , maar ik ben vooral gespecialiseerd in wijnen uit de onbekendere wijngebieden van druiven die vaak bijna uitgestorven waren. Ik werk met kleine familiebedrijven die van die streek-eigen druiven heel mooie wijnen maken. Ze zien de wijngaarden als hun erfgoed en doen er alles aan om dat te behouden, werken ook duidelijk met respect voor de omgeving en de natuur.

Doordat ik Spaans spreek, kom ik gemakkelijker in gesprek met deze families (er is ook heel vaak een goed, warm en waardevol contact uit ontstaan ) en ik heb ze de mogelijkheid geboden om hun wijnen ook buiten hun eigen streek te verkopen, door ze te assisteren bij alles wat nodig is voor de export ( ze hebben op kleine bedrijven nu eenmaal geen exportmanagers, ze spreken zelf geen Engels en de Europese regelgeving voor export is onbekend terrein .. ). Daarnaast ben ikzelf hun importeur voor Nederland geworden !

Door de proeverijen probeer ik onze gezamenlijke passie voor Spanje, Spaanse wijnen en cultuur over te brengen naar de Nederlandse wijn- en Spanjeliefhebber.

Bewaren

Share

Agenda

Aanmelden Spaanse les
Ga naar ons Gastenboek of Filmoteca

2020    
27-08   Tertulia: La hija de la española
23-09   Conferencia:
15-10   Tertulia:
21-10   Architectuurreis 1: Extremadura
28-10   Architectuurreis 2: Extremadura