Archief

Evento: Tuna festival 2016

In september staat Eindhoven weer een groot Tunafestival te wachten. Spaanse, Portugese en Nederlandse studenten komen voor de 12e keer naar de Eindhovense Markt om voor u hun mooiste liederen ten gehore te brengen. Tijdens het weekend van vrijdag 16 t/m zondag 18 september hoort u Tunamuziek, ziet u spontane romantische serenades en spectaculaire ‘pandereta’–en vaandelshows. Minstens 300 Tuno’s zullen in hun traditionele kostuums met wapperende mantels en linten de Tunatraditie in ere houden door middel van optredens, balkonscènes en feestelijk gezang. Het festival staat in het teken van vernieuwing en samenbrengen van culturen. Het vrij toegankelijke festival zal weer zorgen voor één groot nazomerfeest in Eindhoven.

60-jarig bestaan Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Het Tunafestival 2016 maakt deel uit van de reeks activiteiten in het kader van het 60-jarig bestaan van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Vanaf het allereerste begin heeft de TU/e de Tuna en het Tunafestival altijd een warm hart toegedragen, wat zich o.a. uit in continue ondersteuning van de organisatie. Wie had kunnen bedenken dat een ontgroeningsgrap van enkele eerstejaars studenten van de TU/e in het begin van de jaren ’60 zou leiden tot één van de oudste Eindhovense studententradities. Als ontgroeningsopdracht moesten de studenten een serenade met Spaanse liederen brengen aan een prominente dame in Nederland. Dit bleek later zo’n groot succes dat in 1964 ‘Tuna Ciudad de Luz’ (Tuna van de lichtstad) werd opgericht. De eerste Tuna buiten de traditionele Tunalanden. In 1982 kwam daar vervolgens ook de allereerste vrouwelijke Tuna ‘La Tuniña’ bij!

Vernieuwd programma
Om aan te blijven sluiten bij de sterk variërende doelgroep wordt er gewerkt aan een vernieuwd programma waarbij de vrijdag een informelere sfeer krijgt in de vorm van meer optredens verspreid door de stad. Op zaterdag en zondag blijven de vertrouwde optredens in de grote tent op de markt waar de groepen hun beste muzikale kwaliteiten zullen vertonen. Daarnaast wordt de band met de TU/e extra aangehaald door ook andere studentenverenigingen te betrekken bij het festival. Ook de wijze van jurering zal worden vernieuwd en deze zal meer interactie met het publiek hebben. De exacte invulling van het programma wordt rond de zomerperiode bekend gemaakt.

Groen licht
Dankzij trouwe en nieuwe sponsoren en de ‘Vrienden van het Tunafestival’ kan dit jaar het 12e Tunafestival weer op de Eindhovense Markt georganiseerd worden. Doordat het huidige budget beperkt is, kunnen helaas slechts een aantal van de beste en leukste Tunagroepen uitgenodigd worden. Om een groter en nog feestelijker festival te kunnen realiseren, is de organisatie nog altijd op zoek naar nieuwe sponsoren. Door ‘Vriend van het Tunafestival’ te worden kunt ook u persoonlijk bijdragen het Tunafestival tot een nog groter succes te maken. Voor informatie over het sponsoren van het festival of overige actuele informatie over het Tunafestival 2016 kunt u terecht op www.tunafestival.nl.

Bewaren

Bewaren

Share

Agenda

Aanmelden Spaanse les
Ga naar ons Gastenboek of Filmoteca

2020    
27-08   Tertulia: La hija de la española
23-09   Conferencia:
15-10   Tertulia: