Archief

Concierto: Jach'a Marka

Op 23 mei 2014 organiseren wij als afsluiting van het seizoen 2013/2014 een prachtig concert van de groep Jach'a Marka. Het concert vindt plaats in Steunpunt De Jaguar en begint om 19.30 uur. Tijdens het concert nemen wij afscheid van Amparo die jarenlang de cursussen Mantenimiento en Superior heeft gegeven voor de Asociación. De laatste jaren vonden deze cursussen plaats in de zaal waar wij nu van haar afscheid nemen.

Wij nodigen u allen uit voor deze bijzondere avond. Uiteraard zijn de drankjes voor rekening van de Asociación!

El nombre Jach'a Marka es en el idioma Aymara, y significa "pueblo grande". El grupo consiste esta noche de Carlos Breton, Marcelino Tito y Galo Medina. Los ritmos que tocan en esta oportunidad son: Taquirari, tinku, chuntunqui, Huaño Kantu, y Huaño.

Dicen: "El programa que llevaremos para ese día 23 de mayo es de 30 a 40 minutos aproximadamente. Los instrumentos que tocaremos son: guitarra, laúd, charango, ronrroco, quena y zampoña".

http://www.youtube.com/watch?v=ppziUyA3uds&;list=RDUtnqWt0BbGY

Jack'a Marka (hetgeen 'groot dorp' betekent) is een Latijns-Amerikaans groep muzikanten. Hun concert bestaat uit een selectie van traditionele en eigentijdse pre-Spaanse muzikale thema's, uit de verschillende regio's van Bolivia.

Marcelino Tito Lliulli is geboren in Camacachi, een dorpje aan het Titicacameer. Muzikant en instrumentenmaker van traditionele blaasinstrumenten van bamboe en hout. Hij heeft in verschillende muziekgroepen gespeeld. Op dit moment is hij woonachtig in Nederland.

Carlos Bretón is geboren in Spanje en getogen in Noord-Afrika. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in traditionele muziek die hij combineert en varieert met stijlen en culturen van heel Latijns-Amerika. Hij maakte deel uit van de groep TAITA en bouwde de Latin Music Workshop op.

Galo Medina Riveros is een autodidactische muzikant, geboren in het westelijke gedeelte van Bolivia. Sinds zijn jeugd is hij geïnteresseerd in zang en blaasinstrumenten zoals panfluit en fluiten. Hij speelt gitaar, charango, panfluit, trommel en fluit. Hij woont momenteel in Rotterdam-Zuid.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share

Agenda

Aanmelden Spaanse les
Ga naar ons Gastenboek of Filmoteca

2020    
27-08   Tertulia: La hija de la española
23-09   Conferencia:
15-10   Tertulia:
21-10   Architectuurreis 1: Extremadura
28-10   Architectuurreis 2: Extremadura