Concerten

ConcertenConcerten

Al jarenlang organiseert de AIE kerstconcerten, conciertos navideños, concerten in de tijd vóór Kerstmis. Wij nodigen soms klassieke artiesten uit en soms ensembles die Zuidamerikaanse muziek ten gehore brengen, zie ons Archief voor een overzicht. De concerten zijn gratis voor leden, introducés betalen 5 euro. De concerten vinden vrijwel altijd plaats in de Agnus Deikerk te Waalre.

Soms nodigen wij gedurende het jaar ook populaire artiesten uit die hun muzikale talenten ten toon spreiden voor ons zoals Monica Coronado of Frans Brekelmans.

Samen met Air Classica organiseert de Asociación Iberoamericana Eindhoven in 2021 een klassiek gitaarconcert waarin de Spaanse gitarist José Manuel Dapena voor ons zal optreden.

José Manuel Dapena – Gitaar
Nelly van de Kruijs – Verteller
Platero y yo & Granados

Dinsdag 25 mei 2021 – 20.00 uur
Sint Jorisgilde Stratum
Boutenslaan 159-A
5644 TV Eindhoven
Netherlands

De toegang voor leden van de AIE is gratis. Aanmelden is niet nodig. Niet leden zijn van harte welkom en betalen 12,50 euro. Kaarten te bestellen via Eventbride.

JoséManuelDapenaCritici in de VS hebben José Manuel Dapena gekwalificeerd als: "... een getalenteerde gitarist en een artistiek voorstander van de Spaanse cultuur ..., een geweldige Spaanse meester van de gitaar ... een speler met ontroerende muzikaliteit ..., zonder twijfel dit Carnegie Hall-debuut was een succes.

"José Manuel maakte zijn debuut in Carnegie Hall in februari 2008 en trad meer recentelijk op tijdens gitaarfestivals in Columbia, Miami, Kiev, Madeira, Mexico, Sao Paulo, Bangkok, Kirov, Túnez, New Delhi, Moskou en Shanghai.

Onlangs nam hij twee CD's op: "Rincón mágico: Complete werken van Turina" en "Al pie de una guitarra: gitaarmuziek geïnspireerd op poëzie van Miguel Hernández".

Sinds hij voor het eerst klassieke gitaar begon te studeren, volgde hij lessen in Spanje bij David Russell, die een grote invloed had op zijn conceptie van het instrument en schreef: "Hij is een uitstekende speler met een sterke warme toon, behendige techniek en is in staat om magie te brengen in muzikale woorden."

Share