Seleccione su idioma

Monica en ManitoOp vrijdagavond 15 december 2023 organiseren wij ons twaalfde Concert in de Kersttijd, nuestro concierto navideño 2023 in de Agnus Dei-Kerk in Waalre. Aanvang 20.00 uur. De toegang voor leden van de Asociación en van de Agnus Deikerk is gratis. Niet-leden betalen 5 euro, te voldoen contant bij de ingang van de kerk.

Voor ons treedt op Mónica Coronado die wordt begeleid door Manito op gitaar. Zij brengen prachtige liederen vóór de pauze en enkele speciale Spaanse kerstliederen, de zogenaamde villancicos, ná de pauze.

Mónica Coronado (Barcelona 1975) is een zangeres/performer/docente die haar lichaam en stem gebruikt om zich uit te drukken. Daarnaast componeert zij haar eigen muziek en bespeelt zij verschillende instrumenten zoals piano, gitaar en percussie instrumenten. Na haar studie voor onderwijzeres aan de Universiteit van Barcelona, studeerde ze muziek (zang, jazz en pop) aan het ARTEZ Conservatorium Arnhem waar ze in 2007 afstudeerde.
Ze heeft opgetreden tijdens festivals (Ghironda in Italië '10, Interzone’08 in Servië, BuskerBus ‘07 in Polen, Barnasants ’02 in Barcelona), theater producties, in cafés en restaurants en op jam sessies in Europa, de Verenigde Staten en India. Maar ook verzorgde ze al eerder samen met Manito een muzikale openingsavond van de AIE. Gepassioneerd richt ze zich op verschillende muziek stijlen: van Jazz tot Experimenteel en van Pop tot Latijns Amerikaans. Haar kennis van dans, theater en andere bewegingstechnieken zijn eveneens zeer divers: Yoga, Feldenkrais, Butoh, Pilates, Taichi. Ze studeerde Vocal Dance & Voice Movement Integration met Patricia Bardi in Amsterdam en Estil Voice Training met Anja Kwakkestein.
Tijdens haar werk onderzoekt en ontwikkelt ze voortdurend de relatie tussen het gebruik van de stem, het lichaam, ademhaling en emoties. In 2022 heeft zij haar een Sjamanistische training afgerond bij Miranda Stokmans. Op dit moment woont Monica in Nederland en geeft zangles en stemcoach op haar privé praktijk in Arnhem.

Programma (downloaden)

Primera Parte

Nací en Alamo (Giorgos Katsaris and Dionisis Tsaknis)
Volver (Carlos Gardel, Alfredo Le Pera)
Que tinguem sort (Lluís Llac)
Fuera de lugar (M.Coronado, Manito)
Cambio de piel (M.Coronado, Manito)
Ande, Ande, Ande (villancico)
Todo cambia (Mercedes Sosa)

Segunda Parte

Tan Tan
Hacia Belén va una burra
El Tamborilero
Los peces en el río
Ya vienen los Reyes Magos
Santa Nit