Seleccione su idioma

Grupo YatiyañaOp vrijdagavond 16 december 2022 organiseren wij ons elfde Concert in de Kersttijd, nuestro concierto navideño 2022 in de Agnus Dei-Kerk in Waalre. Aanvang 20.00 uur. De toegang voor leden van de Asociación en van de Agnus Deikerk is gratis. Niet-leden betalen 5 euro, te voldoen contant bij de ingang van de kerk.

EmbajadaBoliviaMet de zeer gewaardeerde hulp van de ambassade van Bolivia in Den Haag zijn wij er in geslaagd om de Grupo Yatiyaña te contracteren om deze avond te verzorgen met authentieke Boliviaanse muziek. Vorig jaar kon dit concert wegens corona niet doorgaan maar ondertussen hebt u met hen kennis kunnen maken tijdens het voorjaarsconcert.

Yatiyaña is op 24 juni 1987 opgericht in São Paulo (Brazilië) door Boliviaanse muzikanten. 'Yatiyaña' is een Aymara woord dat in het Nederlands 'communiceren en doorgeven' betekent.
Vandaag de dag bestaat de basis van de muziekgroep Yatiyaña uit Boliviaanse en Nederlandse muzikanten. Ze willen graag meer bekendheid geven aan de cultuur van de Andes, in Europa maar voornamelijk hier in Nederland. Dat doen ze door bij hun concerten gebruik te maken van traditionele instrumenten. Zij gaan daarbij gekleed in kleurrijke Boliviaanse kleding.

De groep bestaat uit: Wilde Narvick Peñaloza Estrada, Bladimir Duarte, Gabriela Espinoza Vazquez, Judien Luinenburg, Roberto Callisaya, Ana Wijnen en Rieuwert Libbenga.

Meer weten over wat 'villancicos' (Spaanstalige kerstliederen) zijn of hoe ze in Bolivia terecht zijn gekomen en uitgevoerd worden? Klik dan hier. Dit artikel is in het Spaans maar het kan met Google translate gemakkelijk vertaald worden.

Programma (downloaden)

Primera Parte - Vivencias Bolivianas

Pastorcillo – Villancico ritmo : Italaque 3.26
Niño Manuelito – Villancico ritmo : Carnavalito 4.00
Morenada Navideña – Seleccion de ritmos de Oruro : Morenada 3.00
Huaycho Huaycho Torito – Villancico ritmo : Huayño auqui 4.00
Aleluya – Villancico ritmo : Tundiqui 3.56
Tiempo de Amor – Villancico ritmo : Tonada Potosina 3.48
Cantan las Aves – Villancico ritmo : Chacarera 3.35
Estrella de Belén – Villancico ritmo : Huayño alegre 2.56

Segunda Parte – La Natividad (Navidad Nuestra)

La Anunciacion – ritmo : Chamame 2.08
La Peregrinación – ritmo : huella pampeana 3.52
El Nacimiento – ritmo : vidala catamarqueña 3.20
Los Reyes Magos – ritmo : taquirari Boliviano 2.20
La Huida – ritmo : vidala Tucumana 3.19

Cantando juntos, con el publico

Noche de Paz – ritmo : canción 3.10