Seleccione su idioma


Op 20 februari 2020 is de eerste Taller gastronómico van de AIE opgericht. Helaas konden wij daarna wegens Corona geen enkele keer bij elkaar komen. Daarna hebben we een aantal bijeenkomsten gehad onder leiding van een professionele kok.

Een groepje van 6 personen spreekt af om in paren een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht te bereiden. Het nuttigen van de maaltijd gebeurt bij toerbeurt bij een van de deelnemers thuis en wel bij een van degenen die het hoofdgerecht bereidt. Een grote keuken is niet nodig, een tafel voor 6 personen wel. Het menu bepaalt de groep zelf aan de hand van een thema dat bestaat uit een streek uit Spanje of een land in Latijns Amerika. De kosten worden hoofdelijk omgeslagen op basis van declaratie.

Alle recepten worden in het Spaans geschreven op papier en de avond van samenkomst meegebracht en besproken. Ook wordt het recept digitaal aangeleverd aan de webmaster om samen met een foto van het bereide gerecht op de website geplaatst te worden. De voertaal tijdens de gezamenlijke maaltijden is in principe Spaans maar Nederlands mag ook.

Alleen leden van de AIE kunnen meedoen met de Taller gastronómico. Hebt u nog vragen? Klik dan hier. Wilt u zich aanmelden voor een van de volgende bijeenkomsten, dan kunt u dit melden bij de Taller.

Bij de samenstelling van het menu houden wij rekening met allergieën. Daarom koken wij niet met verse appels en nectarines.

De volgende link geeft een overzicht van de tallers tot nu toe met de deelnemers en de verdeling van de taken. 

https://drive.google.com/drive/folders/1lxioNzN5_zELbIRXUq_KaXg_RIIVG1n1?usp=sharing

 Volgende bijeenkomsten (met thema):

23 februari 2024: Chile
23 maart 2024: Baleares

Wij hadden al bijeenkomsten op:

29 september 2023: Aragón
27 oktober 2023: Brasil
30 juni 2023: Cariben
26 mei 2023: Andalucía
28 april 2023: Bolivia
31 maart 2023: Argentina

7 maart 2022
22 maart 2022
28 april 2022
12 mei 2022



 Segundo plato Postre TallerGastronomico/IMG-20220513-WA0001 TallerGastronomico/IMG-20220513-WA0004