Fotos del evento

Jornada 2015

Op 25 april 2015 organiseren de Asociación Iberoamericana de Eindhoven en de Círculo Cervantes uit Maastricht de jaarlijkse Jornada voor alle leden van bij de Unión aangesloten Spaanse en Latijs-Amerikaanse verenigingen in de Benelux. Het thema van de jornada 2015 is: La emigración desde España en los ultimo ochenta años.

Het programma is als volgt:

10u30 Ontvangst met café y dulces
11u00 Welkomstwoord onder andere door Don Fernando Arias González, ambassadeur van Spanje in Nederland en Mary-Ann Schreurs, wethouder van Cultuur en Innovatie in Eindhoven; introductie van het dagthema
11u30 Agustín Sequeros: "Emigración en los años treinta y cuarenta"
12u10 Miguel Angel Luengo: "La emigración y el dolor del alma"
12u50 Isabel Ferrer: "Emigrantes actuales de una educacion superior"
13u30 Spaanse maaltijd en bezichtiging tentoonstelling over de Spaanse emigratie in de afgelopen eeuw.
15u30 Muzikaal onthaal door de Tuna Ciudad de Luz
16u15 Copa de despedida met toespraak van de president van La Unión de Asociaciones Ibéricas e Iberoamericanas del Benelux.

De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van het Academisch Genootschap Parklaan 93 in Eindhoven op 12 minuten lopen van het Centraalstation van Eindhoven. Voor de parkeermogelijkheden: klik hier. Het maximum aantal deelnemers is 120 personen.
De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedagen 37,50 euros per persoon, over te maken op rekening NL77 INGB 0000 0374 34 van de Círculo Cervantes Maastricht. Deelnemers die lid zijn van een bij de Unión aangesloten vereniging, kunnen zich inschrijven door gebruik te maken van het inschrijfformulier. Degenen die geen lid zijn van zo'n vereniging kunnen zich aanmelden met het formulier voor introducés. Zij worden vóór 10 april geïnformeerd of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Indien zij de kosten van 42,50 euro dan betalen krijgen zij hun toegangskaarten per email toegestuurd.

Tijdens het ochtendprogramma wordt Spaans gesproken maar er wordt voor gezorgd dat mensen die geen of gebrekkig Spaans spreken de lezingen en discussie kunnen volgen. Daarna spreekt een ieder Spaans naar vermogen of een andere taal als dat beter is voor het contact.

Meer informatie over het onderwerp

Jornada 2015Degenen die na afloop van de Jornada nog wat langer in Eindhoven willen blijven zouden naar een concert kunnen gaan dat die avond om 20.15 uur wordt gegeven in het Frits Philips Muziekcentrum. Onder de titel 'Tapes met Don Quichot' zal het ensemble Ciconia Consort werken ten gehore brengen van Spaanse componisten waarvan u kunt genieten tijdens het nuttigen van een hapje. Nadere details op http://ciconiaconsort.nl/tapas-met-don-quichot/ waar u ook kaarten kunt bestellen. Maar stuur ons eerst een mail via http://aie-eindhoven.nl/webmaster?view=form Dan krijgt u een code waarmee u 4 euro korting krijgt op de entreeprijs!