Spaanse meestersSpeciaal voor leden van de Asociación gaan wij op 9 en 23 april 2016 samen met Suzanne naar de Hermitage in Amsterdam. We staan eerst uitgebreid stil bij de architectuur van dit mooie gebouw maar natuurlijk is het ons te doen om de prachtige tentoonstelling binnen. Daar bevinden zich prachtige werken van vrijwel alle Spaanse meesters: El Greco, Velazquez, Zurbarán en Murillo natuurlijk maar ook enkele caprichos van Goya zijn te zien en zelfs een vroege Picasso...........

Programma:
• Om 11.00 verzamelen we op het binnenhof van de Hermitage, ingang vanaf de Amstel. Daar ontmoeten wij Suzanne.
• We bekijken tot 12.00 uur de buitenzijde van het museum en de tuin.
• Lunch van 12.00 tot 13.30 uur
• Om 13.30 ontmoeten we elkaar weer bij de info-balie in het museum. Iedereen heeft dan zelf voor een entreekaartje gezorgd. De toegangsprijs is 17,50 euro, met een museumjaarkaart slechts 2,50 euro.
• Vanaf 13.30 tot 15.00 uur leidt Suzanne ons rond door het museum en zal op de haar zeer eigen wijze enkele meesterwerken bespreken
• Uiteraard is iedereen vrij om na 15.00 uur het museumbezoek voort te zetten.
U kunt zich opgeven door het Inschrijfformulier in te vullen. Geeft u daarin aan of als u met eigen auto gaat u iemand mee wilt nemen of juist met iemand mee wilt reizen. Uw aanmelding is pas geldig als uw bijdrage van 16.50 euro per persoon is ontvangen op rekening NL26 INGB 0001090996 ten name van Asociación Iberoamericana Eindhoven. Deze prijs is exclusief lunch, reis en toegang. De maximale groepsgrootte is 15 personen dus wie het eerst komt, het eerst maalt. De excursie voor 9 april is reeds volgeboekt! Tot 10 februari hebben leden van de AIE voorrang bij de inschrijving.

Foto's van de twee excursies

Reizen
Op het Waterlooplein is een halte voor metro, bus en tram. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de Hermitage. Wij kunnen de volgende mogelijkheden aanbevelen:

  • Met de auto parkeren op het P+R terrein bij de ArenA. Vandaar met metro 54 (richting Centraal Station). Er zijn nu (nog) geen grote evenementen gepland in de ArenA of in het Ziggo Dome. Wij houden dat in de gaten. Eventueel uitwijken naar P+R RAI. Vandaar gaat metro 51 rechtstreeks naar het Waterlooplein.Suzanne
  • Met de auto parkeren in de parkeergarage Stadhuis-Muziektheater. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 4 euro per uur kost.
  • Met de trein van 09.02 uur (spoor 5 richting Alkmaar) uit Eindhoven. Uitstappen station Amstel. Vandaar metro 51 (richting Centraal Station) 3 haltes naar Waterlooplein.