Bijzonder trots zijn wij u te mogen aankondigen dat ons derde Concert in de Kersttijd: nuestro concierto navideño zal plaatsvinden op donderdagavond 12 december 2013. In verband met de beperkte ruimte is toegang alleen mogelijk met een toegangskaart die besteld is op Kerstconcert2013.

Ook dit jaar zijn wij er weer in geslaagd een bijzondere artieste uit te nodigen.

María marínMaría Marín Gordillo

comienza sus estudios de guitarra a la edad de 7 años en el antiguo Conservatorio Elemental de Música de Utrera "Hilarión Eslava" continuando en el Conservatorio Profesional de Música "Francisco Guerrero" de Sevilla, donde estudia grado medio. Finaliza sus estudios en el Conservatorio Superior de Música Manuel Castillo con el profesor y concertista de guitarra Antonio Duro obteniendo matricula de honor en el año 2007.Realiza un máster bajo la tutela del prestigioso guitarrista Zoran Dukic (Royal Conservatory of The Hague, Netherlands, Junio 2012). En 2009 interpretó el Concierto de Aranjuez con la Orquesta de Estudiantes de Utrecht (Netherlands), siendo solista invitada de este proyecto.

Como cantadora de flamenco ha sido solista invitada para la interpretación de las Canciones Españolas Antiguas de Federico Garcia Lorca dirigidas por el brillante director Michael Thomas junto con la Orquesta Joven de Andalucia (Cádiz, 2006). Actualmente colabora en proyectos de música clásica y Jazz-flamenco(dúos, tríos y grandes ensembles).

María Marín Gordillo komt uit Sevilla en begon zeven jaar oud met gitaarles. Zij studeerde met lof af op het Conservatorio Superior de Música Manuel Castillo, ook in Sevilla. Zij vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze nu ook woont. Behalve een voortreffelijke gitariste is María ook een zeer begaafde authentieke flamenco zangeres.

Kijk op haar website: http://www.mariamarinmusic.com/ en geniet van haar prachtige muziek!

Tijdens het concert zal ook de heer Leen Nijdam, organist van de Agnus Deikerk, optreden.

Agnus DeikerkHet programma voor ons Concierto Navideño 2013 luidt als volgt:

Fantasía X por Alonso Mudarra (guitarra)
Variaciones sobre un tema de Sor por Miguel Llobet (guitarra)
Canción Española de Manuel de Falla Nana y paño Moruno (guitarra y voz)
Choro nº 1 por Heitor Villalobos (guitarra)
Trozo del Concierto de Aranjuez por (Joaquín Rodrigo)

Pausa

Noel X por L.C. d'Aquin (ingeleid door María en gevolgd door Leen Nijdam, orgel)
Vals Venezolano nº2 y 3 por Antonio Lauro
Villancico tradicional: El sol de los soles
Mazurca en Sol por Francisco Tárrega
Villancico: Adeste Fideles
Rosita por Francisco Tárrega
Villancico: Noche de Paz

Zoals altijd zullen we de liederen Adeste Fideles en Noche de Paz uit volle borst meezingen. De teksten zullen op een groot scherm worden geprojecteerd. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn in de foyer.

Het concert vindt plaats in de Agnus Deikerk te Waalre en begint om 8 uur. De toegang voor leden van de Asociación en van de Agnus Deikerk is gratis. De entreeprijs voor introducés is 5 euro. In verband met de beperkte ruimte is toegang alleen mogelijk met een toegangskaart die besteld is op Kerstconcert2013. De verschuldigde betaling kunt u voldoen op bankrekeningnummer NL26 INGB 0001090996 ten name van Asociación Iberoamericana Eindhoven.

Een video-impressie van het concert vindt u hier: Concierto navideño 2013