Selecteer de taal

CultuurcursussenCultuurcursussen

De Spaanse vereniging Asociación Iberoamericana organiseert zo nu en dan een cultuurcursus die uit meerdere lessen bestaat, soms in het Spaans, soms in het Nederlands. De onderwerpen zijn heel divers zoals de architectuur, de Spaanse schilderkunst, de Spaanse burgeroorlog, de Moorse tijd, enzovoort. De cursussen worden gegeven door zeer deskundige docenten. Meestal zijn aan deze cursussen extra kosten verbonden. Niet-leden kunnen ook aan deze cursussen meedoen maar van hen wordt een extra bijdrage verwacht tenzij natuurlijk lid worden van de Asociación.

In een cyclus van 5 achtereenvolgende dinsdagavonden in maart 2021 vertelt Saskia Poelman de Geschiedenis van Andalusië, van prehistorie tot en met 1492.

In een cyclus van 6 achtereenvolgende maandagavonden in 2021 behandelt Suzanne Roelofs de Architectuur in Spanje vanaf de Romeinse tijd tot heden. Vele van de door ons op onze architectuurreizen bezochte monumenten en bouwwerken worden besproken.

We organiseerden in de maanden februari en maart 2018 een door Suzanne Roelofs gegeven architectuurcursus!

Op 27 oktober 2014 en drie dagen daarna hebben wij genoten van een nieuwe cursus van Agustín Sequeros met als titel: La ilustración en España.