Selecteer de taal


De taller gastronómico of kookclub is een wisselende groep leden die plezier hebben in het voorbereiden en consumeren van gerechten uit Spaanstalige regio's. In principe komen we op de laatste vrijdag van de maand bij elkaar. Er wordt om toerbeurt in paren gewerkt. Voorgerecht (primer plato) en nagerecht (postre) worden meegebracht naar degenen die het hoofdgerecht (plato principal) bereiden. Een grote keuken is niet nodig, een tafel voor 6 personen wel. Het menu bepaalt de groep zelf aan de hand van een thema dat bestaat uit een streek uit Spanje of een land in Latijns Amerika. 
Er is besloten om met gesloten beurzen te werken. Immers, ieder komt voor alles aan de beurt. Dit bevalt uitstekend.

Alle recepten worden zo veel mogelijk in het Spaans geschreven en op de avond van samenkomst meegebracht en besproken. Ook wordt het recept digitaal aangeleverd aan de webmaster om samen met een foto van het bereide gerecht op de website geplaatst te worden. De voertaal tijdens de gezamenlijke maaltijden is in principe Spaans maar Nederlands mag ook.

Alleen leden van de AIE kunnen meedoen met de Taller gastronómico. Hebt u nog vragen? Klik dan hier. Wilt u zich aanmelden voor een van de volgende bijeenkomsten, dan kunt u dit melden bij de Taller.

Bij de samenstelling van het menu houden wij rekening met allergieën.

De volgende link geeft een overzicht van de tallers tot nu toe met de deelnemers en de verdeling van de taken. 

https://drive.google.com/drive/folders/1lxioNzN5_zELbIRXUq_KaXg_RIIVG1n1?usp=sharing

 Volgende bijeenkomsten (met thema):

27 september 2024: thema Cantabrië

Wij hadden al bijeenkomsten op:

31 mei 2024: Chile
22 maart 2024: Baleares
26 januari 2024: Asturias
24 november 2023: Brasil
29 september 2023: Aragón
30 juni 2023: Cariben
26 mei 2023: Andalucía
28 april 2023: Bolivia
31 maart 2023: Argentina

7 maart 2022
22 maart 2022
28 april 2022
12 mei 2022



 Segundo plato Postre TallerGastronomico/IMG-20220513-WA0001 TallerGastronomico/IMG-20220513-WA0004