La isla mínimaZoals inmiddels al jarenlang een traditie vieren wij het begin van het nieuwe jaar met een filmavond. De film die wij vertonen heeft Nederlandse ondertiteling zodat al onze leden kunnen genieten van de film én van het drankje na afloop van de film dat wij u aanbieden. Dus verwachten wij vele bezoekers in Steunpunt de Jaguar op woensdag 11 januari 2017 bij de veelgelauwerde Spaanse speelfilm La Isla Minima. Het is een thriller uit 2014 die zeer goede kritieken heeft gekregen. Een van de hoofdrolllen wordt vertolkt door Raúl Arévalo die wij vorig seizoen herhaaldelijk al aan het werk hebben gezien in andere films zoals Los girasoles ciegos en La vida inesperada. Aanvang: 19.30 uur.

España, a comienzos de los años 80. Dos policías, ideológicamente opuestos, son enviados desde Madrid a un remoto pueblo del sur, situado en las marismas del Guadalquivir, para investigar la desaparición de dos chicas adolescentes. En una comunidad anclada en el pasado, tendrán que enfrentarse no sólo a un cruel asesino, sino también a sus propios fantasmas

Spanje, 1980. Twee tienerzussen verdwijnen onder verdachte omstandigheden in een verlaten dorp in de diepe moeraslanden van Zuid Spanje. Twee politieagenten die elkaars tegenpolen zijn vertrekken vanuit Madrid naar de getroffen regio. Wanneer ze op twee lijken stuiten, moeten de agenten hun verschillen opzij zetten om de moordenaar onder ogen te komen die al jaren het dorp in de ban houdt.

De film heeft een ware vracht aan prijzen gekregen, zoals

2014: 10 Premios Goya: inclusief die voor beste film, regisseur en acteur, 17 nominaties
2015: Premios del Cine Europeo: Publieksprijs voor de beste Europese film
2014: Festival de San Sebastián: Beste acteur (Gutiérrez) en fotografie
2014: Premios Ariel: genomineerd voor beste iberoamericanaanse film
2014: Premios Feroz: Beste fil, drama, regisseur, acteur, muziek, trailer, 10 nominaties

Enkele Spaanse kritieken:
"Alberto Rodríguez te engancha con los anzuelos más sólidos y menos tramposos." Carlos Boyero: Diario El País