Een rondleiding door het Alhambra

Dinsdag 25 januari 2022 Aanvang: 20.00 uur. Uitsluitend per Zoom. Deze lezing wordt in het Nederlands gegeven door historica Saskia Poelman. Als u zich aanmeldt met het Aanmeldingsformulier dan krijgt u van ons die dag rond een uur of 1 een link om mee te doen.

AlhambraHet Alhambra, een geheugenpaleis die je meeneemt naar het oude Andalusië ten tijde van de Arabische overheersing in het Middeleeuws Spanje. Maar het zou er bijna niet meer zijn geweest! In de 19de eeuw was het vervallen, een ruïne, een woonplaats voor zwervers, bedelaars, landlopers en zigeuners. Gelukkig begonnen de restauraties en kan men er weer doorheen zwerven met de mond open van verbazing vanwege de pracht en praal, zoals de vroegere Middeleeuwse bezoekers. Ik neem u mee door de bijzondere torens, majestueuze zalen en prachtige tuinen van het Alhambra zodat u digitaal alvast een beeld kan krijgen van dit prachtige complex. Gaat u mee?

Saskia Poelman Saskia Poelman is historicus, reisleidster, docent geschiedenis en erfgoed educatie specialist. Door de jaren heen heeft zij haar kennis en expertise mogen inzetten bij verschillende musea, reisorganisaties, cultuur- en erfgoedinstellingen en scholen.