Het doet ons groot genoegen om u te kunnen aankondigen dat de Asociación in het voorjaar van 2012 een cursus over de Spaanse schilderkunst zal organiseren. De cursus wordt in het Nederlands gegeven op donderdagavonden en zal plaatsvinden in lokaal B06 van het Gymnasium Augustinianum in Eindhoven. De cursusdata zijn 22 maart en daaropvolgende donderdagen tot en met 26 april 2012.

De cursus begint om 19.00 uur en zal bestaan uit 6 lessen van 2 uur inclusief een pauze van een kwartier.
De inhoud van de cursus is als volgt:

1. Manierisme en Barok: El Greco, Francisco de Zubaran en Murillo
2. Vervolg Barok en Verlichting: Velasquez en Goya3. Begin 20e eeuw: Sorolla & Juan GrisSorolla
4. Picasso
5. Dali
6. Miró

Het zou vele weken meer kosten om in te gaan op de hele geschiedenis van de Spaanse schilderkunst. Daarom hebben we ervoor gekozen om enkele belangrijke schilders eruit te lichten en dieper in te gaan op enige van hun werken.

De te vertonen prachtige dia's worden voorzien van deskundig commentaar door 'onze' Suzanne waarmee wij al eerder hebben kunnen kennismaken tijdens de cursus Architectuur die zij vorig jaar voor ons heeft gegeven. Enkelen van u zijn met haar op reis geweest naar Barcelona en Valencia en velen hebben kunnen genieten van haar lezing over de Mezquita en het Alhambra in september 2011.

Voor degenen die haar nog niet kennen, haar naam is Suzanne Roelofs. U kunt met haar kennis maken door naar haar webpagina te gaan: Buildingstories

De kosten van deze cursus bedragen 85 euro per persoon. De cursus is ook toegankelijk voor niet-leden van de Asociación maar die dienen dan wel eerst lid te worden. De jaarcontributie van onze vereniging bedraagt 29 euro. U heeft daarmee dan ook toegang tot de andere activiteiten die de Ascociación organiseert, zoals onze maandelijkse lezingen, DVD avonden en wellicht weer een reis met Suzanne naar Madrid en Toledo in het najaar van 2012.

In verband met het aantal beschikbare plaatsen in het klaslokaal is het maximaal aantal deelnemers aan deze cursus 30.

U kunt met deze cursus meedoen door een mail te sturen naar de webmaster.