Picasso, creativiteit in (r)evolutie

De eerste lezing van dit seizoen vindt plaats op woensdag 21 september en begint om 20.00 uur. Ook dit seizoen is de koffie vooraf in het Sint Jorisgildehuis op rekening van de vereniging. De lezing is in het Nederlands.

PicassoEvoluciónLezing over de jonge jaren van Picasso tot aan zijn doorbraak met het kubisme, alsmede een verhandeling over de mentale en universele aspecten die creativiteit kunnen doen ontwikkelen…

Met het thema ‘Picasso, Creativiteit in (r)evolutie’ vind je in de lezing van Riny ook de aspecten van de innerlijke mens Picasso terug. Dit voor de begripsvorming van hoe zijn bijdrage aan het modernisme destijds zich zo heeft kunnen ontwikkelen. Het gaat met name over die ontwikkelingstijd in de jonge jaren van Picasso tot aan zijn doorbraak met zijn kubisme. Wat de avond extra interessant maakt is mede de verhandeling over de mentale en universele menselijke aspecten die grip geven op gevoel en gedrag. Na deze lezing zal daarom ook de creativiteit in levensinvulling en de studie bij alle deelnemers van deze avond zich nog beter kunnen gaan ontwikkelen en manifesteren…

RinyvanAsRiny van As
is communicatiedeskundige en kunstenaar. Auteur van de boeken "Creativiteit & Inspiratie" en "Miljonair in Geluk (Uitg. Panta Rhei eind 2022.

Hij ziet schilderkunst als een vorm van expressie in communicatie en een metafoor voor het leven zelf. Zowel goed leven als goed schilderen laat zich van binnenuit uiten. Zelf schildert hij met interesse de innerlijke mens die aan de expressie voorafgaat. Creativiteit en kunstzinnigheid laten zich niet remmen door de focus op een enkel facet. Dat geldt ook voor zijn dagindeling; het atelier laat zich even snel verruilen voor een communicatietraining dan wel voor een coachsessie op gerenommeerde locaties.
Daarom spreekt hij in dat opzicht ook zijn bewondering uit voor grootmeesters uit de geschiedenis zoals Rubens (die naast zijn indrukwekkende oeuvre van formaat zelfs nog tijd wist vrij te maken om als succesvol diplomaat in de politiek te kunnen functioneren), maar ook de veelzijdigheid van Michelangelo, Leonardo da Vinci en Picasso inspireren hem om grensoverschrijdend te denken en steeds opnieuw veelzijdig emplooi te promoten. Ook hun leven werd bepaald door het ‘en-en-en-denken’.