YatiyañaOp woensdagavond 25 mei 2022 organiseren wij een grandioos concert om het einde van het seizoen 2021/2022 te vieren.

Plaats: Agnus Dei-Kerk in Waalre.
Aanvang 20.00 uur.
Toegang: voor leden van de AIE gratis, niet-leden 5 euro, te voldoen contant bij de ingang van de kerk.

EmbajadaBoliviaMet de zeer gewaardeerde hulp van de ambassade van Bolivia in Den Haag zijn wij er in geslaagd om de Grupo Yatiyaña te contracteren om deze avond te verzorgen met authentieke Boliviaanse muziek.

Yatiyaña is op 24 juni 1987 opgericht in São Paulo (Brazilië) door Boliviaanse muzikanten. 'Yatiyaña' is een Aymara woord dat in het Nederlands 'communiceren en doorgeven' betekent.
Vandaag de dag bestaat de basis van de muziekgroep Yatiyaña uit Boliviaanse en Nederlandse muzikanten. Ze willen graag meer bekendheid geven aan de cultuur van de Andes, in Europa maar voornamelijk hier in Nederland. Dat doen ze door bij hun concerten gebruik te maken van traditionele instrumenten. Zij gaan daarbij gekleed in kleurrijke Boliviaanse kleding.

De groep bestaat uit: Wilde Narvick Peñaloza Estrada, Bladimir Duarte, Gabriela Espinoza Vazquez, Judien Luinenburg, Roberto Callisaya, Ana Wijnen en Rieuwert Libbenga.