Lezingen

Extremadura, het onbekende Spanje

Op dinsdag 20 april 2021 om 19.30 uur geeft Suzanne Roelofs een lezing over Extremadura. Deze lezing is in het Nederlands en is wegens Corona uitsluitend te volgen per Zoom. Als u zich aangemeld hebt met het Aanmeldingsformulier dan krijgt u op 20 april in de loop van de dag een link waarmee u vanaf 19.15 uur die avond kunt inloggen. Deze lezing is ook gratis toegankelijk voor alle leden van de bij de Unión aangesloten asociaciones. Ook anderen kunnen zich aanmelden en kunnen deelnemen tegen een vergoeding van 5 euro per persoon te voldoen op NL26 INGB 0001090996 ten name van Asociación Iberoamericana Eindhoven onder vermelding van het deel van uw emailadres dat vóór @ staat.

ExtremaduraSuzanneNatuurlijk kom je er geen musea tegen als het Prado of het Guggenheim, geen spraakmakende gebouwen als de Sagrada Familia of de kathedraal van Compostela. Wat je wel tegenkomt zijn stokoude steden en monumenten uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de gotiek, mudejar-architectuur, de renaissance, de barok en hier en daar ook modernere kunstvormen. Niet dat deze allemaal (sommige wel) op de Unesco-lijst prijken, maar die juist door hun 'eerlijke eenvoud' en hun afgelegen vindplaats veel respect afdwingen. Verder een aantal figuren die plots in de 16e eeuw wereldberoemde extremeños worden, een bijzondere eigen keuken met uiteraard de beste olijfolie en jamón van Spanje, heerlijke kazen, migas en verrassende wijnen.

Dit is slechts een kleine indruk van wat u deze avond te horen krijgt. Hopelijk wordt u meegenomen in het enthousiasme van deze geboren verteller. En wellicht neemt u zich voor om (weer) met de AIE op reis te gaan in 2021!

SuzanneLeonDrs. Suzanne Roelofs is architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus en geeft lezingen, wandelingen en arrangementen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Daarnaast is ze ANVR-gecertificeerd reisleider en organiseert en begeleidt architectuurreizen, waaronder al bijna 15 keer die van de AIE. Dit alles doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf, sinds 2013 Building Stories geheten.

Share